Horvātija

Piedāvājumi

Cavtat cena no 926 € /7n
Dubrovnika cena no 712 € /7n
Mlini cena no 842 € /7n
Njivice cena no 877 € /7n

Horvātija

Informācija par valsti

 

  Horvātija ir valsts Eiropā, Balkānu reģionā. Horvātijas galvaspilsēta ir Zagreba. Valsts robežojas ar Slovēniju un Ungāriju ziemeļos, Serbiju ziemeļaustrumos, Bosniju un Hercegovinu austrumos, Melnkalni dienvidaustrumos un Adrijas jūru dienvidos. Valsts iedzīvotāju skaits - 4.440 milj. Valūta - kuna; valsts valoda - horvātu.

 

Map

 

Kūrorti

 

  Populārākie Horvātijas kūrorti atrodas Rijekas reģionā un Krkas salā. Rijeka atrodas Horvātijas rietumos, Dalmācijas ziemeļos pie Adrijas jūras. Rijeka ir ideāla atpūtas vieta tiem, kuri meklē pilsētas izklaižu un pludmales atpūtas apvienojumu. Pilsētas pludmales vienu no otras atdala jūrā stiepjošās klintis, kuras ļauj izbaudīt atpūtu nodalīti no lielākās daļas pārējo atpūtnieku. Netālu no Rijekas atrodas tādi kūrorti kā Opātija, Crikvenica, Lovrana.

  Krk sala ir lielākā Horvātijas sala Adrijā. Uz salas atrodas tādi slaveni kūrorti kā Baška un Malinska. Salu ar valsts kontinentālo daļu savieno tilts. Krk apbur ar neaprakstāmi skaistu dabu un maigu klimatu. Salas ainavu papildina daudz mazu lagūnu un jomu, neapdzīvotām piekrastes saliņām, mazām, noslēgtām pludmalēm un lielisku virtuvi, kas balstīta uz Adrijas jūrā nozvejotām svaigām zivīm un jūras veltēm. Krk ir pazīstama ar iespaidīgo vecpilsētu, katedrāli, pilsētas sienas drupām un ar medikamentu ražošanu.

 

Krk

Klimats

 

  Adrijas jūras piekrastē valda Vidusjūras klimats ar karstu un sausu vasaru (vidējā gaisa temperatūra - +25, +29) un siltu ziemu (+15). Tūristu sezona turpinās no maija sakuma līdz oktobra vidum. Ūdens temperatūra vasarā - +25.

 

Vīza

 

  Latvijas Republikas pilsoņiem vīza nav nepiciešama.

 

Virtuve

 

  Horvātu virtuvei raksturīgi tādi ēdieni kā uz restēm cepta gaļa, dalmāciešu kūpinātais šķiņķis, sālītas sardīnes, aitas siers un salami desa ar papriku.

Horvātijas tradicionālie ēdieni:

Pršut – plānās šķēlītēs sagriezts vītināts šķiņķis.
Janjetina – cepta jēra gaļa.
Paški sir –plaši izplatīts siers, ko no aitas piena gatavo Pagas salā. Lai siers ilgāk uzglabātos svaigs, to mērcē olīveļļā, kas piešķir tam īpašu garšu.
Štrukli – rulete ar biezpiena un krējuma pildījumu.

Horvātija ir slavena arī ar savu vīnu. Horvātijas sarkanvīni Teran, Merlot, Kabernet, Opoplo, Plavac, Dingačpostup.
Alus Tuborg, Karlovačko, Ožujsko.

 

Winery

 

Darba laiki

 

  Darba dienās veikali strādā 08:00 - 20:00, brīvdienās - 08:00 - 12:00. Bankas strādā pirmdien-piektdien 08:00 - 19:00.

 

Dzeramnauda

 

  Ieteicams atstāt dzeramnaudu apkalpojošajam personālam. Bāros, kafejnīcās un restorānos dzeramnaudu atstāj apmēram 5-10% apmērā no rēķina summas

Sign In